[O2] Tour II podłokietnik JumboBox, czy ten zestaw będzie ok

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DJ MŁODY
    RS
    • 2007
    • 5908
    • Octavia II (1Z3)

może z inne beczki ,

gabaryty środka pojemność

czy w podłokietniku mieści sie CD z opakowaniem tym cieńkim
    poprostu czy jest możliwość trzymania w nim CD w opakowaniach
    pozdrawiam Adam
    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• kapi
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Fabia combi

DJ MŁODY, w kopercie na pewno. tak trzymam kopie moich CD :szeroki_usmiech
      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• OCPtaxi
        Rider
        • 2011
        • 383

domówiłem i nakładkę ręcznego w skórce

niestety objeździłem dziś całą warszawę i wszystkie ASO, niestety nigdzie nie mają elementów montażowych. W castoramie trochę dosztukowałem śrubek, ale i tak brakuje mi najważniejszej mianowicie tej śruby dystansowej. Jeśli ktoś miałby na zbyciu z Warszawy to biorę od ręki i dojeżdżam zaraz po to. P.S. Przydałyby się też blaszki do blachowkrętów, gdzie coś takiego kupić wogóle?
        Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• kapi
          L&K
          • 2009
          • 1174
          • Fabia combi

Zamieszczone przez OCPtaxi
          Przydałyby się też blaszki do blachowkrętów
          w NORAUTO widziałem w paczkach.
          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• obrus
            Elegance
            • 2011
            • 783
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

domówiłem i nakładkę ręcznego w skórce

niestety objeździłem dziś całą warszawę i wszystkie ASO, niestety nigdzie nie mają elementów montażowych. ...
            Ja mam zbędną śrubę dystansową, gdyż w moim turze już była. Mam ponadto zbędny zawór (ten co zamyka wlot do schowka w podłokietku. Wysłać ci mogę dopiero w poniedziałek.
            W moim ASO w ciągu kilku dni mi elementy sprowadzili. Fakt, że dałem im konkretne numerry części.

Komentarz

• OCPtaxi
              Rider
              • 2011
              • 383

Byłem w 4 ASO i do 6 dzwoniłem, nawet do VW-gena. Zamówiłem, ale będą na wtorek dopiero, nigdzie nic od ręki. Mam cąły tunel rozgrzebany, w moim przypadku to też taksometr i okablowanie na wierzchu, radio podemontowane, więc wykluczyłem się z pracy na parę dni przez moje majsterkowanie Stąd ciśnienie...

Zamieszczone przez kapi
              w NORAUTO widziałem w paczkach.
              O, dzięki, o tym nie pomyślałem, a powiem Wam że jest z tym problem, nawet w specjalistycznym sklepie, gdzie facet ma 100m2tylko śrubek i nakrętek nie miał tych blaszek, o castoramie już wspominałem. Wpadło mi do głowy jeszcze BHMD na Arkuszowej, tam mają tablice ze spinkami do tapicerek i różnymi elementami montażowymi stricte motoryzycajnymi patentami. Więc polecam jak coś.

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

PANOWIE, istotne pytanie. Jednak zdecyduje się na skórzaną nakładkę ręcznego, niestety jej nie mam. Powiedzcie czy ją można założyć kiedy tunel jest zmontowany, czy najpierw nakładka, potem tunel? Chce to zmontować narazie bez żadnej nakładki, którą kupie dopiero w przyszłym tygodniu. Jednak te mody uzależniają
                Możesz ją założyć i zmienić jak masz założony tunel. Musisz podważyć zatrzask znajdujący się pod spodem nakładki i mocno pociągnąć w stronę przedniej szyby. Montaż nowej skórzanej nakładki to 5 minut roboty.

[ Dodano: Sob 26 Lis, 11 20:22 ]
                Przydałyby się też blaszki do blachowkrętów, gdzie coś takiego kupić wogóle?
                w każdym sklepie ze śrubami np. Castorama
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• OCPtaxi
                  Rider
                  • 2011
                  • 383

stary ręczny mam już zdjęty. wyszedł, bez większych problemów.
                  a o castoramie pisałem. o dziwo nie było... szok

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

OCPtaxi, w Warszawie nie było :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• mjolsz
                      Drive
                      • 2011
                      • 54

OCPtaxi, udało się coś więcej zrobić w kierunku montażu? :wink:
                      O2 Tour Kombi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=47273

Komentarz

• OCPtaxi
                        Rider
                        • 2011
                        • 383

Zamieszczone przez mjolsz
                        OCPtaxi, udało się coś więcej zrobić w kierunku montażu? :wink:
                        Tak, po raz kolejny dostać wysokiego ciśnienia z powodu debili z Pol-Mot auto na Sokratesa.
                        3/3 wizyty tam doprowadziły mnie tam do białej gorączki. Ale o tym kiedy indziej.

Mam tam najbliżej i po wojażach po całej Warszawie zdecydowałem zamówić brakujące elementy tam i mimo, że wszystko miało być na dziś to brakuje najważniejszego ŚRUBY DYSTANSOWEJ i jeszcze jednej mniej ważnej. Gość twierdzi, że po śrubkę się nie będzie dopominał, a mój montaż stoi w miejscu, Na razie bazując na elementach odebranych dzisiaj podłokietnik został zamontowany, tunele powietrza i tunel środkowy póki co walają się po bagażniku

Postawiłem jednak na stan fabryczny, bez druciarstwa więc czekam na wszystkie części aby montaż był możliwie jak najbardziej zbliżony do stanu fabryki.

P.S. Jest też skórzana nakładka ręcznego już u mnie

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

ŚRUBY DYSTANSOWEJ
                          Kurde zamontowałem podłokietnik trzyma się jak trzeba a o śrubie dystansowej nie słyszałem.
                          Ja montowałem wszystko na parkingu marketu budowlanego i to co w danej chwili potrzebowałem szedłem i kupowałem - bo mimo wskazówek jakie śruby mają być życie pokazało co innego. Np blaszki były na swoim miejscu i nie trzeba było ich kupować.

[ Dodano: Wto 29 Lis, 11 15:09 ]
                          Postawiłem jednak na stan fabryczny, bez druciarstwa więc czekam na wszystkie części aby montaż był możliwie jak najbardziej zbliżony do stanu fabryki.
                          Więc tutaj albo nerwy z ASO albo zakup tych samych dupereli za 5zł w markecie

Komentarz

• OCPtaxi
                            Rider
                            • 2011
                            • 383

Zamieszczone przez marektbg

Kurde zamontowałem podłokietnik trzyma się jak trzeba a o śrubie dystansowej nie słyszałem.
                            Ja montowałem wszystko na parkingu marketu budowlanego i to co w danej chwili potrzebowałem szedłem i kupowałem - bo mimo wskazówek jakie śruby mają być życie pokazało co innego. Np blaszki były na swoim miejscu i nie trzeba było ich kupować.
                            no właśnie u mnie blaszek nie było, a stare śruby były za krótkie na przykład też się tak okazało.
                            śruba dystansowa też koledzy pisali, u niektórych była, u mnie już nie. a służy ona do dokręcenia podwójnego tunelu powietrznego przy hamulcu ręcznym. Ty montowałeś komplet z nawiewami?

Ostatecznie będę miał zamontowane wszystko 100% fabrycznie, na podstawie ETKi i zamówienia oryginałów. Jutro powinienem mieć wszystkie części i skończyć montaż.

Komentarz

• mjolsz
                              Drive
                              • 2011
                              • 54

OCPtaxi, podzielisz się jadłospisem do tej operacji jak już skończysz? :wink:

Komentarz

• OCPtaxi
                                Rider
                                • 2011
                                • 383

pewnie, że tak!
                                nawet zbieram faktury zakupu lub opakowania z symbolami, żeby wstawić na forum parę informacji, lub pomóc Wam w montażu ewentualnie. Gdyby nie forum miałbym spory problem, a jeśli będę mógł dodać kolejnym osobom kilka info od siebie to będę zadowolony, że komuś będzie jeszcze łatwiej

Komentarz

• mjolsz
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 54

Super

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

Ty montowałeś komplet z nawiewami?
                                    Wszystko - nawiewy i dwa tygodnie później rozbierałem od nowa i składałem jak dostałem kabel AUX.
                                    Montaż jest dość prosty - pod warunkiem posiadania wszystkich narzędzi - szczególnie wkrętarka, dobre bity i przedłużka - wtedy skraca się mocno czas - pierwszy raz zajęło mi to blisko 3 godziny za drugim razem może z godzinkę.

Komentarz

• Biszczu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 5567

Panowie montaż podłokietnika nie jest trudny ! Początkowo myślałem, że nie dam rady - teraz mogę go montować codziennie :lol:

Komentarz

• OCPtaxi
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 383

Długo nie miałem weny i czasu żeby opisać, ale od ok. miesiąca jeżdżę bardzo komfortowo z kompletnym i oryginalnym podłokietnikiem.

Mam komplet z chłodzeniem schowka i tylnymi nawiewami, zdecydowałem się również na skórzaną nakładkę ręcznego.

Na prośbę jednego z użytkowników podam spis śrubek i elementów montażowych niezbędnych do profesjonalnego montażu (jak w fabryce):
                                        - 2szt. śruba N91042301 (do bocznego montażu podłokietnika - pionowe uchwyty boczne)
                                        - adapter do montażu tunelu środkowego nawiewu przy ręcznym - śruba dystansowa WHT001759 koszt
                                        - 2szt podkładki N90356203
                                        - 4szt N90917105
                                        - 2szt N90168604
                                        - 4szt N90698606

Łącznie ok 25zł

Dodatkowo miałem nieestetycznie wyjętą zapalniczkę, więc założyłem nową obudowę plastikową wokół gniazda (6Y09193419B9) - czarna jak w serii bez podświetlenia. koszt 30zł w ASO

W razie co służę pomocą.

Konkluzja: podłokietnik dodał wiele prestiżu wewnątrz auta i komfortu. Nie wyobrażam sobie Octavii bez niego. Swoją kupiłem bez podłokietnika, tylko ze względu na to, że taka stała u dealera, ale w mojej zamówionej od początku miał być. Dołożyłem i nie żałuję tych kilku setek na ten wydatek. Polecam.

Komentarz

• mrqtm
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 253

cieszymy się twoim szczęściem
                                          Była Octavia Tour +
                                          jest O2 Tour , Bosso Burdello

Komentarz

• mjolsz
                                            Drive
                                            • 2011
                                            • 54

OCPtaxi, wielkie dzięki za zamieszczenie numerów tych części :szeroki_usmiech

Komentarz

• DJ MŁODY
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 5908
                                              • Octavia II (1Z3)

a jak z przyciskiem chromowym od recznego :?:
                                              jak go najtaniej wymienić z czarnego na chrom :?: ,
                                              może nr kat cześci :?:
                                              pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• Biszczu
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 5567

DJ MŁODY, proszę 1J0711323D

"Zarówno nowy jak i stary przycisk są przymocowane na taki klips. Z nowego musisz ostrożnie zdjąć samą chromowaną końcówkę. Ze starym przyciskiem bedzie trudniej, bo jest tam kiepskie dojście. Ja ściągnąłem go poprostu kombinerkami, bo i tak sie wiecej nie przyda. Następnie nową chomowaną końcówkę należy nałożyć, wcisnąć na dźwignię, aż usłyszysz charakterystyczne "kliknięcie" tzn. wskoczył na swoje miejsce."

Komentarz

• DJ MŁODY
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 5908
                                                  • Octavia II (1Z3)

dzieki
                                                  pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• iFi
                                                    Elegance
                                                    • 2012
                                                    • 906

Mam takie pytanie do Was. Rozumiem, że ten podłokietnik z aukcji allegro nie jest kompletny i trzeba dokupić trochę dupereli. Jak to w takim razie wychodzi kosztowo w ASO? Ostatnio jak pytałem ile kosztowało by dołożenie pełnego podłokietnika w ASO to powiedziano mi, że 850zł za kompletny podłokietnik i 300zł za montaż. Ma to jakiś sens, czy lepiej kupić na allegro, dokupić graty w ASO i tam też założyć?

Komentarz

Pracuję...